Banden-Wacht

Banden-Wacht

Autoband vervangen op locatie. Wij kunnen het!

Iedereen moet wel eens zijn band vervangen. Het is erg handig als u dat zelf kunt. U krijgt er namelijk niet altijd op de ideale plek last van. In deze tekst leest u wat u moet weten over een autoband vervangen op locatie.

 

Reserveband bestellen

Zonder reserveband kunt u geen kapotte band vervangen. Toch worden nieuwere auto`s geleverd met een reparatiekit in plaats van een reserveband. Hierom zijn er services die banden komen brengen. De reserveband wordt door de mobiele bandenservice op locatie gebracht en verwisseld. Ze kunnen dus ook autobanden thuis brengen. Dezelfde mobiele bandenservice kan dan ook de autobanden op locatie vervangen. Dit noemt u een mobiele bandenwissel.

 

Meer over mobiele bandenservice

Natuurlijk is dat nog niet alles wat er te weten valt over autobanden op locatie vervangen. Er zijn vele verschillende bedrijven die deze services verlenen. Het beste wat u kan doen is de service die redelijk in de buurt is te kiezen, in verband met reiskosten. Niemand heeft zin om € 100,- extra te betalen om uw banden bij uw huis te laten verwisselen. Toch is het handig als u geen reserveband heeft, want dan zit de mobiele bandenwissel vrijwel geheel bij de aankoop van de reserveband in. In de buurt van elke grote stad kunt u online een mobiele bandenservice op locatie aanvragen.

 

Soorten reservebanden

Er zijn meerdere regels voor reservebanden. Deze gelden ook voor de autobanden thuis. Als u dus een bestelt, moet u ervoor zorgen dat deze dezelfde maataanduiding heeft als de andere band aan die as. De maataanduiding is de code bestaande uit cijfers en letters op de zijkant van de band. Ook moet u zorgen dat er geen schade is aan het profiel en dat de band goed rond is. Die laatste twee zullen bij het bestellen van een band altijd wel goed zitten, maar het kan een reden zijn om uw autobanden te laten vervangen.

 

U weet nu alles wat u moet weten over een autoband vervangen op locatie. De volgende keer dat uw band aan vervanging toe is, weet u dus wat te doen.

Banden wacht-3