Camper interieur

De camper of kampeerwagen is een voertuig, dat niet alleen geschikt is u overal heen te brengen, maar tevens de mogelijkheid biedt erin te verblijven en te overnachten. Uiteraard is het de bedoeling dat het voertuiggedeelte optimaal en veilig functioneert, maar dat het verblijfgedeelte van alle gemakken is voorzien, of tenminste van alle noodzakelijkheden. De attributen en indeling van het interieur vergt daarom heel wat van de bescheiden beschikbare ruimte.

 

Camper interieur

 

Camper interieur en inrichting

Afhankelijk van de grootte van de camper kun je er meer of minder in kwijt, maar er zijn toch een aantal basiselementen nodig om enigszins beschaafd in een camper te kunnen verblijven. Ruwweg zou je kunnen stellen dat aan het volgende aandacht besteedt moet worden: slapen, eten, sanitair en opslag. Hierbij zien we binnen de camper interieur keuzes een overlap.
Het bed is meestal inklapbaar, er zijn overal kastjes aanwezig, het sanitair, en mogelijk een douche is beperkt in ruimte en de eettafel is opvouwbaar.
Een ander belangrijk element is dat de camper inrichting stevig en trilvrij gemonteerd dient te zijn, en alle attributen goed opgeborgen kunnen worden.

Camper onderhoud en reparatie

Indien we het hebben over camper service, dan spreken we meestal over die onderdelen, die mogelijk een gevaar voor de veiligheid op kunnen leveren: gas, water en elektriciteit. Het zijn ook de elementen die nagekeken worden bij een camper APK.

  • Is de gasinstallatie veilig, zijn er geen lekken?
  • Zitten alle leidingen goed vast en vertonen slangen geen slijtage?
  • Zijn alle aansluitpunten veilig?
  • Werkt de drukregelaar nog volgens de officiële specificaties?
  • Is het elektrisch systeem geaard en veilig?

Als het gaat om het veilig gebruik van een camper is niet alleen de rijveiligheid van belang, maar zeker ook de staat van het interieur. Camper service zal daarom optimaal aandacht moeten geven aan beide aspecten.