Camper verhuur

Een camper of kampeerwagen is niet goedkoop. Je bent al snel enkele tienduizenden euro’s kwijt en dan heb je nog niet eens iets speciaals. Als het al in de planning ligt en je hebt ervoor gespaard, kun je een leuke en avontuurlijke toekomst tegemoet zien, maar voor de minder bedeelden is er gelukkig ook de mogelijkheid een camper te huren.

Voordelen van camper verhuur

Kosten

Zoals gezegd is niet iedereen in staat een camper aan te schaffen, maar zijn er velen die toch wel eens willen genieten van de vrijheid die het gebruik van een camper met zich meebrengt. Een camper huren is niet duur en varieert afhankelijk van het type camper. Je kunt voor een paar tientjes al een dag weg, en dat loopt van daar omhoog. Natuurlijk zijn er wel wat bijkomende kosten als brandstof, verzekeringen en dergelijke, maar je zal nooit veel duurder, en zelfs misschien wel goedkoper uit zijn dan elke willekeurige dag uit. Een ander voordeel op financieel gebied is dat je er geen omkijken meer aan hebt na de huurperiode. Geen stallingskosten, geen onderhoud, geen Apk kosten

Service

Als je een camper huurt, mag je aannemen dat er een goede camperservice geleverd wordt. Dat houdt in dat camper interieur en inrichting goed verzorgd is, maar ook dat de camper via onderhoud en Apk in veilige staat de weg op kan. Elk goed verhuurbedrijf zal er ook voor zorgen dat reparatie en mogelijk vervoer geregeld is mits u toch in de problemen mocht komen. Dit valt dan in principe binnen de verzekering, die je bij een bedrijf afsluit, of je reisverzekering.

Een camper huren heeft grote voordelen ten opzichte van er eentje kopen, vooral als je niet van plan bent grote, langdurige vakanties en tochten te ondernemen. Als je grif gebruik gaat maken van een camper, kun je koop overwegen, maar voor kortere trips, vooral in eigen land of buurlanden, kun je beter een camper huren.