Onderhoud aan auto’s

Om veilig de weg op te kunnen met de auto, is regelmatig onderhoud van groot belang. Zeker in het wegverkeer geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dat geldt overigens niet alleen op persoonlijk gebied, waarbij een slecht functionerende auto tot ongelukken kan leiden, maar ook op grotere schaal. Naast veiligheid is milieu namelijk een aspect van belang en willen we er voor zorgen dat onze zeer gewaardeerde auto niet teveel, of het liefst helemaal geen schade toebrengt aan moedertje aarde.

Soorten auto onderhoud

Globaal gezien wordt er in het onderhoud van een voertuig onderscheid gemaakt in de volgende categorieën:

Klein onderhoud

Bij dit soort werk aan de auto wordt de wagen op een aantal essentiële onderdelen nagekeken. We hebben het dan over zaken als autobanden, schokdempers, uitlaat, olie, accu en remmen, maar bijvoorbeeld ook ruitenwissers.

Groot onderhoud

In principe wordt hier de gehele auto van top tot teen nagekeken.

Merkenonderhoud

Bij een dergelijk type onderhoud wordt uw voertuig nagekeken op basis van de specificaties van de fabrikant van de auto. Dit soort onderhoud kan van belang zijn om gebruik te kunnen blijven maken van de garantievoorwaarden.

Wat nog meer

Naast de drie hierboven genoemde werkzaamheden kunnen we nog een paar zaken benoemen als het erom gaat uw auto veilig en milieubewust de weg op te sturen.

Winter- / zomercheck

Hoewel Nederland geen extreem klimaat kent, kan het geen kwaad uw auto voor te bereiden op één van deze seizoenen. De winter vraagt meestal wat meer grip en bescherming tegen weersomstandigheden, terwijl de zomer vraagt om een auto die ook op vakantie in het buitenland optimaal blijft presteren.

Autoreparatie

Het kan natuurlijk altijd dat er iets kapot gaat aan uw auto en dan is er de garage met vakkundige monteurs om dat euvel te verhelpen.

De auto speelt een erg belangrijke rol in ons leven en we zien graag dat deze goed functioneert onder welke omstandigheden dan ook. Geregeld onderhoud zorgt daarvoor.