Auto reparatie

Een auto is een gecompliceerd stukje techniek, zowel mechanisch als computer technisch. Gebruik brengt slijtage met zich, terwijl er ook nog andere oorzaken aan te geven zijn ( bv. ongelukken) waardoor er dingen kapot kunnen gaan. Kleine gebreken blijven soms verborgen, grote verhinderen meestal meteen een verder gebruik van uw voertuig. In beide gevallen is het echter noodzakelijk dat er reparatie aan uw auto wordt uitgevoerd.

Kleine gebreken

We spreken van een klein gebrek of defect indien de auto nog altijd zonder grote gevolgen in staat is de weg te vervolgen. Je zou kunnen denken aan een sterretje op de ruit, niet optimaal werkende ruitenwissers, wat minder profiel op de banden (maar nog altijd genoeg), of een slecht werkende airconditioning. Er zijn twee redenen om er toch wat aan te laten doen: ten eerste kunt u wel door, maar verstoren ze toch het optimale gebruik van uw voertuig. Ten tweede kunnen deze gebreken zich verergeren en voor echte problemen gaan zorgen.

Grote gebreken

Dit zijn alle defecten die direct leiden tot een onveilige deelname aan het wegverkeer en/of tot een onmogelijk verder kunnen gaan. In dergelijke gevallen is reparatie van de auto direct nodig. Als u onderweg bent, biedt een instituut als de ANWB uitkomst, anders zult u een beroep moeten doen op de vakkundige monteurs van uw garage.

Onderhoud en Apk van de auto

Er zijn twee manieren om gebreken te voorkomen. De ene is vrijwillig, de andere verplicht. Geregeld onderhoud zorgt ervoor dat vooral kleine gebreken op tijd worden opgemerkt en u niet verder in de problemen komt. Tevens zal het uw wagen helpen gemakkelijker door de Algemene Periodieke keuring te komen, de verplichte controle of uw auto veilig genoeg is de weg op te mogen.
Het is hierbij prettig als uw garage in staat is dergelijk onderhoud te doen, alsmede gecertificeerd is de Apk uit te voeren. Vlak voor een Apk kunnen ze dan uw auto op alle testgebieden controleren.