Camper service

De camper is een ideale manier om met behulp van een enkel voertuig te kunnen genieten van uw vakantie of vrije tijd. U rijdt met uw camper naar elke mogelijke bestemming en heeft meteen een slaapplaats bij de hand. Geen poespas met koffers sjouwen, inchecken in hotels, vliegen, hoge kosten. Het zal dan ook niemand verbazen dat de camper een toenemende populariteit geniet, al is het alleen maar om de grote mate van vrijheid, die dit voertuig biedt. Net als alle andere voertuigen wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat u veilig de weg op kunt, en dat uw camper volledig goedgekeurd is. Onderhoud is daarom geen overbodige luxe.

De betekenis van camper service

Als we het hebben over wat camper service precies inhoudt, dan zijn we al een eind op weg als we duidelijk maken wat de beide woorden betekenen.

Camper

Andere woorden voor dit voertuig zijn kampeerwagen of –auto, mobiel- of motorhome en het is een motorvoertuig, ingericht om in te verblijven en te overnachten (Wikipedia) Het verblijfgedeelte zit dus vast aan het motorisch gedeelte en hoeft, net als bij een caravan, niet losgekoppeld te worden voor gebruik.

Service

De letterlijk Nederlandse vertaling is ‘dienstverlening’. Dit gebeurt door individuen of bedrijven die tegen een bepaalde vergoeding taken uitvoeren, die u niet mag, kan of wil doen.

Camper service omvat dus alle benodigde of desgewenst gevraagde taken, die een garage of autobedrijf kan uitvoeren aan uw camper of kampeerauto.

Welke taken horen bij een camper service?

Deze zijn in principe te verdelen in twee gebieden: het motorisch en het verblijfgedeelte.

  • Motorisch: alles wat de maken heeft om uw camper veilig en milieubewust aan het verkeer te kunnen laten deelnemen. De drie meest bekende taken zijn onderhoud, reparatie en camper APK.
  • Verblijf: alles wat te maken heeft om uw verblijf in uw camper zo optimaal veilig en milieubewust te doen verlopen. Hierbij wordt er onderhoud gepleegd aan uw camper interieur, inclusief en met name alle gas-, elektriciteits- en waterleidingen.
  • Pechhulp: hulp en transport van een defecte camper (ANWB)